Taxaties

Je huis laten taxeren door een makelaar levert een duidelijk beeld op van de werkelijke waarde van de woning.

Waarom het huis taxeren?

Het laten taxeren van je huis is meestal nodig om de financiering van je huis te regelen. De waarde van de woning bepaalt mede de hoogte van de hypotheek. Andere reden zijn taxatie die uitgevoerd worden o.a. In het kader van:

  • financiering onroerend goed
  • Boedel- en echtscheiding
  • Toetsing WOZ-Waarde
  • Fiscale vraagstukken
  • Overdracht en schenking binnen de familie

Waar let ik op?

Tijdens het taxeren van een huis let ik op de technische (bouwkundige) staat en onderhoud van het huis. Verder berekenen wij de inhoud en de woonoppervlak en kijken naar de voorzieningen in de buurt. De energiebesparende maatregelen, de milieuaspecten en de bestemming van het huis, worden allemaal meegenomen. En er wordt gekeken naar vergelijkingspanden, namelijk huizen die recent verkocht zijn en goed vergelijkbaar zijn.

Daarom zal ik tijdens de taxatie zoveel mogelijk gegevens vragen van en over het huis. Hierbij valt te denken aan de kadastrale gegevens maar ook (bouw)tekeningen. Hoe meer informatie ik heb, hoe nauwkeuriger de taxatie.

Hoe werk ik?

Ik verricht taxaties namens de NWWI. Verder ben ik ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), het register voor taxateurs. De taxaties worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland. Er wordt een gedegen rapport gemaakt met alle essentiële bijlagen. Mijn kennis houd ik bij door het bijwonen van de verplichte educatie voor taxateurs.

Ik ben u hierbij graag van dienst, tegen een aantrekkelijk tarief.

Direct een taxatie aanvragen

Meer informatie?